Delovni čevlji so eden najpomembnejših kosov delovne obleke. Vsekakor morajo biti delovni čevlji primerni za določen poklic in niso vsi enaki. Nekateri so primerni za delo znotraj objektov, drugi so za terensko delo in tretji morajo biti nepremočljivi ali primeri za višinska dela. Velikokrat morajo biti tudi odporni na ureznine in udarce ter ojačani s kapicami, da zaščitijo prste na nogah. Najbolj pomembno je, da je v delovnih čevljih noga stabilna in suha ter na varnem. Noge se ne smejo potiti ali premočiti, ker ne boste mogli delati in se lahko še prehladite. Če hočete, da bo vaše delo vrhunsko, se morate tako tudi počutiti, zato potrebujete vrhunske čevlje za delo.

delovni čevlji

Vrhunski delovni čevlji so vredni svojega denarja. Če jih potrebujete za v gozd, oziroma za na teren, potem morajo biti višji in usnjeni ali iz takih materialov, da dihajo in so hkrati nepremočljivi. Dobro je, da imajo zaščito proti vbodom, če stopite na kaj ostrega, da se podplat ne prereže. Če delate z orodjem, kot so sekire ali žage, morajo zagotavljati varnost proti vrezninam in tudi proti zmečkaninam, če vam na primer kos lesa pade na nogo. Dobro je tudi, da imajo zaščito proti drsenju, še posebej na spolzkem terenu in ledu. Drugače lahko uporabite tudi dereze.

Delovni čevlji za delo na višini so lahko visoki, srednji ali nizki, odvisno je, ali hodite po ravnem ali morate po čem plezati in se vzpenjati. Njihov podplat mora zagotavljati vrhunski oprijem. Sodobni delovni čevlji pa so tudi za delo v tovarnah, proizvodnjah, delovnih halah, skladiščih in drugih objektih.

Za vsak poklic se priporočajo določeni čevlji, kar se pozanimajte pri prodajalcu, da vam predlaga model, ki je za vas najbolj ustrezen. Ko jih boste enkrat preizkusili, boste vedeli, kaj pomeni res kakovosten čevelj, ki zdrži tudi izjemno dolgo časa, tudi dolga desetletja.