Kakovosten dimnik (www.kamini-klemenc.si/dimnik/) je zagotovo eden izmed pomembnejših elementov vašega doma. To je tudi razlog, da mora biti narejen kvalitetno. Zato naj dimnik za vaš dom izdela strokovno in izkušeno podjetje. Pri podjetju Klemenc so specializirani za izdelavo zares kakovostnih dimnikov. Pri svojem delu sledijo vsem najnovejšim trendom s področja izgradnje dimnikov. Tako v njihovem podjetju izdelajo največ dimniških sistemov, dimnikov iz nerjaveče pločevine, ki zamenjuje klasični, zidani dimnik, ki je prevladoval v preteklih obdobjih. Zelo pomembno pa je, da na svojo hišo izberete ustrezen sistem in si tako zagotovite maksimalno udobje bivanja.

dimnik

Posvetujte s strokovnjakom

Pravilna izbira dimnika pri zamenjavi ali novogradnji je izrednega pomena. Le ta namreč ključno vpliva na celoten ogrevalni sistem. Zato je še toliko bolj pomembno, da izberete ponudnika, ki ponuja celovite dimniške rešitve. Ta vam bo predstavil in razložil vse, kar vas zanima, nato pa se lotil izvajanja vseh potrebnih gradbenih del. Vi pa ne boste imeli nobenih skrbi glede kakovosti izdelanega dimnika.

Kakšen dimnik boste izbrali, je odvisno od večih dejavnikov. Glede na vrsto goriva, ki ga boste uporabljali za ogrevanje vaših prostorov ter vaše možnosti, varnost in ekonomičnost in po posvetu s strokovnjakom boste izbrali med dimniki, ki so primerni za vas. Pred samo izbiro pa je dobro vedeti nekaj osnov.

Dimniški sistemi in njihova gradnja je zelo kompleksno področje, ki zahteva veliko tehničnega znanja in delovnih izkušenj. Ko gradite ali obnavljate svoj dom, si seveda želite, da bi ta bil kar se da dobro narejen. Veliko del se lahko lotite sami, a med njimi zagotovo ni izgradnje dimnika. Slednje raje prepustite strokovnjakom, ki točno vedo, kaj in kako morajo narediti. Le tako bo vaš dom nudil dovolj udobja, predvsem pa bo varen za vse družinske člane. Zato mora biti narejen kompaktno, iz trpežnih materialov, dodane pa mora imeti tudi vse varnostne sisteme. Zato zaupajte le vrhunskim strokovnjakom.