Kaj sploh je dober fotoaparat? Fotoaparat je naprava za zajemanje svetlobe, ki ima na enem koncu objektiv za ustvarjanje slike in pa za njeno shranjevanje. Danes obstaja več različnih vrst fotoaparatov, delimo jih lahko po formatu svetlobnega tipala ali filmskega traku.

Kaj pa zgradba fotoaparata?
Najprej tu nastopi ohišje. Odvisno je od sestave, velikosti in debeline, kako dober oprijem ima in kako dobro je elektronika zaščitena pred prahom ter vlago. Dober fotoaparat z boljšim ohišjem je seveda malo dražji od ostalih.

dober fotoaparat

Potem je objektiv. To je optična naprava sestavljena iz le, ki prikaže sliko nekega določenega objekta. Stoji iz zaslonke in kovinskega ohišja v katerem je več zbitalnih in razpršilnih leč iz prozornih snovi in lomnih količnikov. Za kakovost fotografije oziroma fotografskega  posnetka je  objektiv ključnega pomena, kot celoto pa zbira svetlobo. Dober fotoaparat pa je sestavljen še iz bliskavice, ki omogoča zajemanje  slabše osvetljenih objektov, potem sprožilni gumb, svetlobno tipalo, pomnilniški medij, LCD zaslon s katerim pregledujemo posnetke ali fotografije, ki smo jih posneli, spreminjamo nastavitve in podobno. Del fotoaparata pa je tudi avto-video in izhod USB, ta pa omogoča pregledovanje slik na računalniku ali televiziji.

Enota za napajanje in optično iskalo pa sta še zadnji dve komponenti fotoaparata. Na spletni strani Lorex.si lahko najdete zelo dober fotoaparat kot je naprimer SONY ILCE-6300ZBDI serije E s senzorjem APS-C + objektiv Zeiss SEL1670Z.

To je Sonyev brezzrcalni fotoaparat z izmenljivim objektivom, ki ima najihtrejše 0,05 sekund, samodejno ostrenje z največ točkami za samodejno ostrenje z faznim zaznavanjem. Ima tudi 24.2 milijona učinkovitih slikovnih pik z izjemno velikim razponom občutljivosti na svetlobo, namreč iso 100-51200, snemanje videoposnetkov omogoča v 4K resoluciji in z objektivom Zeis zoom 16-17mm. Ta ima zelo hitro ostrenje s izjemno hitrostjo in zmogljivostjo. Dober fotoaparat seveda ne bo poceni a po ugodnih ponudbah si ga lahko pogledate na spletni strani Lorex.si