Električno treking kolo je super rešitev za vse, ki hočete potovati in se peljati v službo ali šolo, da se ne utrudite preveč in premagate vse klance ter razdalje. Nakup kakovostnega električnega treking kolesa pomeni, da boste lahko se s kolesom vozili tudi, če nimate kondicijske in da se lahko vsa vaša družina vozi na izlete ter po opravkih poceni ter zdravo. Danes je gorivo tako drago, da se splača preiti na bolj zdravo ter cenejšo obliko prevoza.

 električno treking kolo

Električno treking kolo za vso družino

Električno treking kolo je tako, kot navadno, le da je opremljeno z motorjem in baterijo. Kako močna sta, tako daleč se boste lahko peljati s pomočjo motorja oziroma toliko kancev boste lahko premagali. Kolo je opremljeno z zaslonom, na katerem boste lahko opazovali, koliko imate še elektrike. Ko je zmanjka, boste sami morali poganjati naprej, zato kupite dovolj močno baterijo, da bo zdržala vašo načrtovano pot.

Dobra novica je to, da ko vozite po klancih navzdol, se motor pretvori v dinamo in polni baterijo, zato se boste peljali lahko bistveno dlje. To kolo začne delovati, ko začnete poganjati in pri določeni nastavitvi ter naporu se bo vklopil motor, ki vam bo pomagal prevoziti klance ter dolge razdalje. Nastavitve vožnje pa so zelo različne in prilagojene vašim sposobnostim.

Če kupite električno treking kolo za vsakega vašega člana družine, boste lahko tudi skupaj potovali po naši deželi ter okoliških državah, ki so večinoma hribovite. Med potjo se lahko kje ustavite na obedu in med tem časom napolnite baterije.

Vrste električnih treking koles

Moško električno treking kolo je nekoliko robustnejše ter večje od ženskega in je lahko tudi malo drugačne oblike. Moški so običajno večji in potrebujejo večje številke okvirjev, vendar so tudi ženske lahko velike, katere naj bodo pazljive glede izbire okvirja, da ne bodo izbrale premajhnega in bodo imele težave s poganjanjem. Velikokrat so moška kolesa tudi močnejša in imajo večje pospeške v katerih moški nadvse uživajo.

Žensko električno treking kolo je lahko manjše in prilagojeno ženski vožnji z dodatki, ki preprečujejo zajem krila in obleke med kolesa. Ta kolesa so največkrat opremljena s košarami ter prtljažniki za prevažanje stvari, ki jih imajo ženske običajno vedno dosti s seboj, še posebej, če grdo po otroke ali v trgovino in tudi na izlet ter k prijateljem. Seveda ni nič drugače, če se peljejo v službo ali v šolo.

Otroško električno treking kolo je še manjše od ženskega in je posebej prilagojeno otrokom, zato ne boste našli nobenega, ki bi imel prav močno baterijo ter motor za večje pospeške. Otroško kolo mora biti predvsem varno in prilagojeno temu, da otroci še niso vajeni vožnje ter nimajo toliko izkušenj ter pozornosti na cesti, kot odrasli. Vsekakor pa seveda bodite starši ob otroku, ko uporablja tako kolo do tistega leta, ko presodite, da otrok še ne more biti samostojen v prometu.

S temi kolesi boste lahko šli na izlet in pohajkovanja vsi družinski člani, tudi stari starši in ne bo težav, ker vam bodo pomagali motorji pri vožnji, nekaterim bolj in drugim manj, odvisno je od vaše kondicije. Uživali pa boste prav vsi.