V današnjem času je kljub širokemu znanju, kako skrbeti za zobe, brezzobost še vedno pogost pojav. Zobni implantati so priljubljen način za zdravljenje brezzobosti in veliko ljudi se odloča za njih namesto drugih možnosti. Kaj pa je največji minus za zobni implantat – cena. Ampak naj ne bo razlog, da se zaradi tega ne bi odločili za zobni implantat. Namreč dobro narejeni zobni implantati so vredni svoje cene, poleg tega pa boste s tem skoraj nadomestili manjkajoč zob, brez da bi preveč spreminili svoje navade glede čiščenja zob.

implantat cena

Zobni implantat – cena je odvisna od nekaj dejavnikov

Ko gre za zobni implantat, cena močno niha. To je odvisno predvsem od materiala in izdelave samega implantata, pa tudi glede na izbiro oralnega kirurga. Ker so cene tako različne, se je treba prepričati, da boste za svoje plačilo prejeli kakovostno zdravstveno obravnavo. V nekaterih primerih, ko se ljudje odločijo za cenejšo verzijo, se to kmalu izkaže za slabo odločitev. To velja predvsem za zdravljenje v tujini, kjer so včasih cene kar smešno nizke. Ne upošteva pa se dejstva, da včasih delo kirurgov ni učinkovito ali pa telo enostavno ne sprejme implantata. V takih primerih se dodatni posegi, ki popravijo situacijo dražji. Nekateri lahko zaradi takih napak na koncu odštejejo veliko več denarja, kot bi ga sicer, če bi se odločili za oralnega kirurga doma.

Ko se odločate za zdravljenje brezzobosti s pomočjo implantatov, se prepričajte, da je vaš oralni kirurg preverjen. Oglejte si primer njegovega prejšnjega dela in ga vprašajte čim več stvari. Bodite pozorni, če vam ni pripravljen odgovoriti na kakšno vprašanje.

Potem pa je potrebna tudi izbira zobnega implantata. Zobni implantati so načeloma izdelani iz titana, ki ga generalno telo dobro prenaša. Ko gre za zobni implantat, cena lahko skače glede na vrsto izdelave implantata. Nekatere metode so namreč bolj uspešne, da se implantat uspešno vraste v kost.