Glavna težava strešnih klim je bila izguba strešne luči, kar pa sedaj rešuje klima za avotdome in prikolice na tej povezavi www.caravan-cooling.com. V nekaterih primerih je mogoče v streho narediti novo luknjo za namestitev klimatske naprave. Ni se vam več treba odločati med naravno svetlobo ali klimatsko napravo, saj obstaja še ena možnost podjetja Dometic. Ponujajo klimatsko napravo z vgrajeno strešno lučjo, ki je varčna, saj je led svetloba živa lahko, močna ali nežna in v nekaterih različnih barvah.

klima

Čeprav je to možnost, o kateri bi lahko razmislili, bo to, ali je vaša najboljša možnost, odvisno od vašega proračuna. Glede tega se lahko pozanimate pri prodajalcu, vendar vedite, da je v ceno všteta že montaža, ker jo mora namestiti izkušen mojster, da bo delovala dobro. Če ne želite izgubiti obstoječih strešnih luči/zračnikov na vaši prikolici ali avtodomu, je Dometic Freshwell morda najboljša možnost. Vendar boste izgubili kar nekaj notranjega prostora za shranjevanje. Ne le iz same klimatske naprave, temveč tudi iz vseh prezračevalnih cevi, ki potekajo v omari. Vendar je to vredno, ker boste potem imeli v avtodomu res prijetno klimo ter izjemno zanimiv ambient z različnimi svetlobami.

Če hočete, da bo delo opravljeno strokovno in boste imeli garancijo, da bo vse dobro delovalo in da bo vse tesnilo ter vlaga in voda ne bosta vdrla v vozilo, se določite za namestitev klime s pomočjo mojstrov, ki to delo res obvladajo ter ga redno opravljajo. Prednost strešne klimatske naprave je v tem, da na zunanji strani vašega kombija ali kuhinjskega pulta očitno ne visijo velike škatle. Strešna klima je skoraj nevidna, majhna in ne ovira vozila pri vožnji, ker je aerodinamična. Hkrati boste imeli dovolj prostora na strehi za druge stvari, kot je na primer panel za elektriko. Ne boste verjeli, kakšna bo razlika v vašem premičnem bivališču s kvalitetno ter diskretno klimo, ki ne piha v ljudi, ampak ob straneh vozila.