Mehurčasta folija je posebna folija z mehurčki, v katerih je zrak. To pomeni, da sta dve foliji skupaj in med njima obstajajo okrogli prostori, ki so napihnjeni zato, da ublažijo udarce. S tako folijo boste lahko zavarovali ves tovor, ki se ne sme poškodovati do stranke, pa naj ga prepelje dostavna služba ali pa vi sami, ko prevažate na primer pohištvo ali gospodinjske aparate. Takrat mehurčasta folija pride prav zato, da ni prask in udarcev na zunanjem delu predmeta, ki ga prevažate. Taka folija se kupi po naročilu ali pa v standardnih velikosti, ki so že narejene in jo dobite na naslov, kjer ste.

mehurčasta folija

Kvalitetna mehurčasta folija je namenjena pakiranju. To pomeni, da jo zatlačite v škatlo okoli predmeta, ki se ne sme poškodovati. Včasih potrebujete te folije več, drugič manj, če pa imate proizvodnjo in vedno enak produkt, potrem boste vedno potrebovali enako količino folije. Tako je možno naročiti, da nimate dela z rezanjem večjih kosov folije in jo enostavno primete ter zatlačite okoli predmeta, pa ste že gotovi in samo še zaprete škatlo.

Nekateri za pakiranje in zaščito predmetov uporabljajo papir, karton ali rafijo oziroma umetno slamo, vendar je mehurčasta folija dosti cenejša in stranke lahko tudi jo odvržejo v zabojnike za plastiko oziroma embalažo, da gre zopet v ponovno predelavo, zato ne onesnaži okolja. Je pa najbolj varen in trden način zavarovanja predmetov, saj je izjemno mehka in hkrati močna.

Kar poskusite predreti s prsti mehurčke na foliji, videli boste da je to težko in je za to mehurčasta folija idealna za zaščito vsega občutljivega na poti do cilja. Običajno so prozorne. Njihova dobra lastnost je tudi, da predmet, na primer steklenico lahko ovijete z njo in jo dodatno pritrdite z lepilnim trakom, da bo res na svojem mestu in bo opravila svojo nalogo tako, kot pričakujete.