Z recikliranjem kovin pripomorete k čistejšemu okolju. Poleg tega lahko s tem tudi zaslužite. Veliko vrst odpadnih kovin lahko namreč naprej prodate in tako pridete do dodatnega zaslužka www.odkup-bakra.si/odkup-kovin/. Najpogosteje se odkupuje železo, jeklo, baker in podobno. Vse te kovine se najdejo v vsakem domu in v mnogih odpadnih kosih. Zato je smiselno preveriti, ali so kovine del vašega odpadnega materiala. In če so, se jih lahko znebite tako, da dodatno tudi zaslužite. Cene kovin se razlikujejo glede na vrsto kovine in čistost kovine. Končna prodajna cena pa ni fiksna, saj je odvisna od različnih dejavnikov, ki se sproti spreminjajo.

odkup odpadnih kovin

Katere kovine se odkupuje?

Odkupuje se vse vrste odpadnih kovin. Najpogosteje gre za železo, jeklo ali baker, ki so tudi najbolj prisotni v odpadnih kosih. V odkup odpadnih kovin pa spadajo tudi cink, aluminij, medenino, razne zlitine in podobno. Preden se odločite za odkup odpadnih kovin lahko odkupovalca povprašate, katere odpadne kovine odkupujejo. Ker je kovina velikokrat tudi del določenega pohištva ali gradbenega materiala, se lahko dogovorite, da vam določen kos tudi odpeljejo. Konec koncev se sami dogovorite, kako se odkupovalec loti zadeve. Če je količina velika, bodo odkupovalci prišli in odpeljali odpadni kos, drugače pa lahko odpadno kovino sami pripeljete na zbiralno mesto.

Določitev cene

Ko gre za odkup odpadnih kovin, točna cena ni v naprej znana. Ceno za odkup odpadnih kovin vam bo odkupovalec določil šele na kraju mesta. Tam se pregleda stanje in čistost kovine. Potem pa tudi njena količina, ki vpliva na končno ceno. Najbolj pa na ceno odkupa vpliva trg, ki določuje, kakšna je vrednost določenih kovin. Zaradi tega se cene iz meseca v mesec spreminjajo in zato je težko vedeti, koliko bo točno vredna vaša odpadna kovina. Vsekakor odkupovalci v grobem vedo, koliko je cena za kilogram določene kovine, težko pa to v naprej povedo, preden vidijo stanje vaših odpadnih kovin.