Peskanje s suhim ledom je eno najbolj cenjenih čistilnih funkcij v svetu in se uporablja v vseh industrijah. Hitro in zanesljivo ter varno peskanje s suhim ledom je mogoče med obratovanjem in tudi za zelo občutljive stvari, kot so električne omarice. S tem načinom čiščenja lahko očistite vsa nedostopna mesta v omaricah ali na primer na vezju. Primerno je za vse zadeve, kjer ne sme priti voda zraven, ker bi vlaga lahko povzročila okvare. V Sloveniji imamo profesionalce, ki to delajo že dolgo in jih lahko najamete, da vam hitro, ugodno in brez dodatnih stroškov očistijo proizvodnjo.

peskanje s suhim ledom

Proizvodnja zahteva dosti umazanega dela, kot je na primer varjenje pa delo z olji in vročino, zato se umazanija dobesedno zapeče na orodja in stroje. Tudi vezja in omarice za elektriko so podvržene temu, da se močno zamažejo. Če hočete, da bodo stroji dolgo delovali in da bo proizvodnja tekla nemoteno, mora biti čista, zato pa je primerno peskanje s suhim ledom, ki je suho čiščenje, katero se lahko uporablja tudi med obratovanjem stroja, zato ga ni treba niti razstaviti niti ustaviti.

Peskanje s suhim ledom je možno na več načinov in sicer se lahko čisti stroje in tudi stene, tla ter druge površine, kot so ograje in stopnišča kar na terenu. Drug način je peskanje na vaši lokaciji, ko se vam zgradi komora za peskanje ali pa peskanje s suhim ledom v najeti komori. Kateri način je za vas primeren, se pogovorite z mojstrom. Suhi led deluje tako, da se majhni delci brizgajo z veliko hitrostjo in udarijo ob površino, ki zamrzne in tako umazanija spoka. Zaradi tega se površina umazanije odlušči in odleti stran s predmeta, ki se ga peska. Tako je površina hitro in učinkovito očiščena na suho, led pa dostopa do najbolj skritih kotičkov predmeta čiščenja, ki se ga lahko čisti z več kotov in bo tako povsem očiščen.