Bliža se poletje, za katerega bo potrebno kmalu zamenjati zimske gume z letnimi. Zimske gume se z letnimi gumami menjajo po 15. marcu. Takrat se zimsko obdobje konča, saj verjetnost za novi sneg in za nizke temperature je zelo majhna. Menjava zimskih gum je obvezna, ampak ni tako obvezna do datuma kot pri menjavi letnih gum z zimskimi. Takrat je že velika verjetnost, da bi zapadel nepričakovani sneg ali pa da bi temperatura padla zelo nizko, saj so zimske pnevmatike izdelane drugače, so mehkejše.

Poceni letne gume in poceni zimske gume so edini stik s cestiščem, zato je za njih potrebna velika pozornost, saj imajo veliko vlogo pri zagotavljanju naše varnosti ter drugih udeležencev v prometu. Zato izberite poceni letne gume zelo previdno in natančno, da bo primerno za vaše vozilo, saj ne želite nobenih nevšečnosti na cesti.

Poceni letne gume

Kako so narejene letne pnevmatike? Poceni letne gume so narejene iz mehkejše gume, ki so prilagojene višjim temperaturam (nad 7 celzija), zato na ogretem cestišču omogočajo hitro in varno zaviranje na cestišču. Poleg tega pa se razlikujejo tudi po profilu. Minimalna globina za zimske gume je 3 mm, letne pa imajo 1,6 mm. Za poceni letne gume je priporočeno, da jih menjate že pri globini 2,5 mm, saj nižja globina od tega ne bi omogočala varnega zaviranja na mokrem cestišču.

Pri menjavi in nameščanju letnih pnevmatik je potrebno upoštevati dimenzije in tip pnevmatik. Izberemo tiste, ki so primerne za vaše vozilo. Dobro bi bilo, če poznate oznake na pnevmatikah, saj boste tako pravilno kupili gume za vaše vozilo. Če imate izkušnje pri menjavi gum, jih lahko menjavate doma, drugače pa se zapeljite do najbližjega vulkanizerstva, kjer vam bodo njihovi strokovnjaki z veseljem zamenjali vaše gume. Namestitev letnih gum mora biti natančna, tak da so vse gume enakomerno porazdeljene po odobu in dobro privijačene. Tako, da se kar pozanimajte kje boste dobili poceni letne gume za vaše vozilo.