Sauvignon je bela vinska trta. Domnevno izhaja iz sort cabernet sauvignon in savagnin. Prideluje v številnih večjih svetovnih vinorodnih regijah, kot so Francija, Italija, Nova Zelandija, Južna Afrika in Čile. Grozdje je znano tudi pod sinonimom Petit Manseng. Vina so običajno suha in visoko kisla ter imajo travnate in zeliščne note. Grozdje se pogosto uporablja v mešanih vinih, kot je bordojski blanc, saj lahko doda zanimivo aromo in okus. Je tudi priljubljena sorta za proizvodnjo desertnih vin, kot je Sauternes. Sauvignon blanc je vsestranska sorta grozdja, ki se lahko uporablja za različne sloge vina. Je pomembna sestavina številnih klasičnih francoskih vin, kot sta Sancerre in Pouilly-Fumé. Vino je tudi osnova za nekatera odlična vina kot so na primer vina iz novozelandske regije Marlborough. S svojimi pikantnimi okusi in osvežujočo kislostjo je odlično vino, ki ga lahko uživate samostojno ali ob hrani.

Sauvignon

Cenjeno zaradi svežih in pikantnih okusov. Vendar obstaja še veliko drugih razlogov za uživanje v tej vsestranski sorti. Tukaj je le nekaj prednosti tega vina: vino Sauvignon se zelo poda k hrani. Zaradi svoje svetle kislosti se odlično poda k vsem vrstam jedi, od rib na žaru do solat in celo bogatih sirovih narezkov. Vino je odlično za poletno pitje. Zaradi lahkega telesa in osvežilnih okusov je odlična izbira za pitje v toplem vremenu. Vino je cenovno zelo dostopno. Ta vsestranska sorta je na voljo v vseh cenovnih razredih, zato je odlična izbira za cenovno ugodna vina. To vrsto vina ni težko najti. Ta sorta je pogosto na voljo v trgovinah in na spletu. Gre za vsestransko uporabno vino. Uživamo ga lahko samostojno ali pa ga uporabimo v koktajlih in drugih pijačah.

Ta sorta vina je odlična izbira za vse ljubitelje vina. Ne glede na to, ali iščete vino, ki se poda k hrani, ali osvežujočo poletno pijačo, ta sorta vina vas bo zagotovo zadovoljila. Ko boste naslednjič v trgovini, vzemite steklenico te vsestranske sorte in uživajte v številnih prednostih tega vina!