Iščete po spletu različne možnosti za dodatno izolacijo podstrešja, potem vam svetujemo, da izberete – toplotna izolacija Termotop. Pri sami montaži toplotne izolacije se v podjetju kleparstvo Vrtačič izogibajo posegom v izdelan stanovanjski prostor, ker vsa dela opravijo iz zunanje strani. Dodatna toplotna izolacija se montira preko nosilne konstrukcije iz zunanje strani, predhodno jo je mogoče dodati tudi med strešne nosilce, saj je vgrajena izolacija Termotop negorljiva, hkrati pa preprečuje toplotne mostove, saj jo pokrijejo po celi strešni površini. Preprečuje pa tudi pregrevanje podstrešnih prostorov. Ledene sveče so preteklost, saj se ne pojavljajo več, ker se sneg tali enakomerno po vsej površini strehe.

toplotna izolacija

Toplotna izolacija varuje vaš dom pred mrazom in vročino.

Toplotna izolacija, kdaj jo izbrati?
Za toplotno izolacijo strehe se je dobro odločiti takrat, ko je podstrešni prostor namenjen bivanju. Sama izvedba izolacije je zelo preprosta, pravilno izolirana strešna površina bo vaš dom varovala pred zunanjimi vremenskimi vplivi in neželenimi vdori vode. Če je izbrana toplotna izolacija dovolj debela – nekje do 40 cm, bo vaš dom zadrževal toploto v zimskem času, poleti pa bo ščitila pred vdorom vročine. Pri postavitvi toplotne izolacije je najbolje, da s strehe odstranite vse elemente, da delavci lahko opravijo svoje delo. V primeru da so strešniki dotrajani pa je najbolje zamenjati tudi te. Pomembno je, da pri kakovosti gradnikov ne skoparite in izberite toplotnoizolativni material priznanih proizvajalcev, ki je zares kakovosten. Mojstri kleparstva Vrtačič so pri svojem delu izredno natančni in uporabljajo najnaprednejše tehnike in vezivne materiale, ki poskrbijo, da vse 100 % tesni na vašem objektu. Sam postopek polaganja izolacije ni zahteven, mora pa biti izveden natančno.

Če želite, da vam strešne prostore izolirajo v podjetju kleparstvo Vrtačič, potem jih kontaktirajte in mojstri vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in vaše mansardno stanovanje odeli v toplo prekrivalo, ki bo vaš dom ščitil pred mrazom in vročino, v vseh letnih časih.