Poleti ni težav z raznimi napitki, saj iščemo take, da se ohladimo. Pozimi pa je drugače, saj se moramo ogreti. Ni samo čaj za zimske dni prijeten za pitje. Tukaj še je vroča čokolada, ki je zelo prijetne za mrzle dni. O vroči čokoladi in receptih si lahko preberete na spletni strani Nadlani.si. najlažja priprava je, da kupimo kar v vrečki in samo stresemo v skodelico. Ampak zakaj bi pripravili tako enostavno vročo čokolado, če pa jo lahko malo popestrimo. Za njo potrebujemo samo nekaj sestavin, ki jih lahko kupimo v vsaki trgovini.

Največkrat vidimo, da si vročo čokolado pripravijo mladi, tudi otroci. Ampak ta topel napitek je primeren za vso družino, od mladih pa vse do tistih starejših ljudi. Najbolj nam ustreza v mrzlih zimskih dneh, saj takrat nam najbolj ustrezajo topli napitki. Če vam ustreza, si lahko vročo čokolado pripravite tudi poleti. Pa se prepustimo receptom, da si bomo lahko vročo čokolado pripravili v teh dneh.

vroča čokolada

vroča čokolada

Vroča čokolada, nam že samo ime pove, da je narejena iz čokolade. To pomeni, da je glavna sestavina čokolada. Potem še moramo dodati nekaj redkega, kot je mleko, lahko poskusite tudi z vodo, če mogoče ne smete mleka. V mleko natrgamo koščke čokolade, dodamo vanilj sladkor. Vse skupaj damo na ogenj in poleg mešamo, da se čokolada topi. Dodamo lahko malo ruma ali kaj podobnega, samo takrat vroča čokolada ni za otroke. Za zgostitev dodamo škrob, če pa imate radi redkejšo pa dodajte malo več mleka.

S smetano je podobno, tukaj ne uporabite mleka. Čokolado nad paro segrevamo, dodate smetano in mešate, da se vse skupaj zgosti. Lahko po svoje dodate kakšne dodatke, kot je rum ali kaj podobnega. Tudi s pudingom lahko naredite vročo čokolado. Vroča čokolada je dosti boljša, če dodate kakšne dodatke po svojem okusu. Kaj so ti dodatki? To sami izberite, kot so razni likerji, meta, čili, cimet in še mnogo drugih.