Marmorni kolač brez moke

Ste alergični na gluten? Ali pa morda zgolj ne želite jesti izdelkov, ki vsebujejo moko? Potem bo recept za marmorni kolač brez moke kot nalašč za vas! Marmorni kolač je slasten posladek, ki se ga razveselijo prav vsi, še posebej pa so nad njim navdušeni otroci, predvsem zaradi zabavnega vzorca, ki je vedno drugačen! Za naš marmorni kolač potrebujemo naslednje sestavine: 125 gramov masla, 5 jajc, 150 gramov sladkorja (lahko tudi manj, če niste tako sladkosnedi), sok in lupinico pol limone, 2 zavojčka vanilijevega pudinga, 30 gramov kakava, vanilijev sladkor in 1 kg mladega sira.

marmorni kolač

Postopek za marmorni kolač pa je sledeč: Maslo pustite na sobni temperaturi in ko se omehča, ga skupaj s polovico sladkorja, vanilijevim sladkorjem ter sokom in limonino lupinico stepite z mešalnikom. Dodajte 2 celi jajci in 3 rumenjake ter ponovno stepajte. Nato dodajte en vanilijev puding (torej samo prah, ni ga potrebno prej pripravljati), 500 g sira in na koncu še drugi vanilijev puding. Vmes vedno mešajte. Dobiti morate kremasto in enotno zmes. Preostale tri beljake stepajte, da nastane sneg in dodajte preostali sladkor. Sneg vmešajte v prej pripravljeno zmes. Za marmorni kolač nato razdelite maso na dva dela in v en del dodajte kakav. V vnaprej pripravljeno namaščeno posodo izmenično zlivajte obe masi, nato pa še po masi naredite spiralo z vilico, da bo vzorec še bolj zabaven. Pecite 1 uro in 10 minut na 175 stopinj Celzija, nato ugasnite pečico in marmorni kolač pustite počivati v pečici še 10 minut, nato pa ga vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi. Za lepši izgled ga lahko, preden ga postrežete, posujete s sladkorjem v prahu. Če ste ga naredili preveč, ga lahko brez težav tudi zamrznete in pustite v zamrzovalniku do naslednje sladke priložnosti. Dober tek!