Energetski pregled je eden glavnih načinov, kako lahko na zelo preprost način privrčujemo energijo in posledično denar. S pomočjo energetskega pregleda boste dobili koristne informacije glede vaše porabe in stroškov. Po pregledu pa je možno posvetovanje z strokovnjakom, ki vam bo predstavil vse možnosti za večji prihranek na energiji. Energetski pregled je torej ključen, ko imate težave s preveliko porabo energije in kasneje vaših financ. S pomočjo pregleda boste odkrili težave, ki povzročajo vaš problem, skupaj s strokovnjaki pa boste potem težavo še odpravili.

Za pregled vaše energetske porabe lahko najamete ljudi, ki se ukvarjajo prav s temi stvarmi. Eden izmed ponudnikov pregleda je tudi Geoplin, ki vam bo izvedel temeljit pregled vaše porabe energije in vam kasneje podal tudi svoje strokovno mnenje. energetski pregled lahko poteka na različne načine. Način pregleda najpogosteje izbere strokovnjak in sicer glede na obliko stanovanjskega objekta.

energetski pregled

Najpogostejši je prelimenarni pregled, saj je ta tudi najpreprostejši. Strokovnjak stavbo obišče enkrat, lastniku pa izroči vprašalnik na katerega odgovori. Glede na obisk in vprašalnika nato podajo svoje strokovno mnenje. Poznamo pa tudi bolj temeljit energetski pregled, ki se ga običajno izvede pred nakupom nove energijske naprave. Postopek je bolj temeljit in vključuje pregled vseh porabnikov energije.

Temeljit energetski pregled vključuje pregled vseh stanj in naprav, ki so povezane z energijsko napravo. Pregled vključuje tudi mnenje, zaradi katerega lahko v prihodnje dosežemo večji prihranek energije. Kar dolgoročno vpliva na vaš finančni znesek. Vsebuje pa tudi primeren znesek investicije in dobo varčevanja.

Ogrevalni sistem je v večini domov največji porabnik tako energije, kot tudi denarja. V podjetju geosplin vam zagotovijo kvaliteten in temeljit pregled s strani strokovnjakov, ki so primerno usposobljeni in imajo na tem področju veliko izkušenj. Podali vam bodo strokovno mnenje, ki vam bo pomagalo pri prihranku energije in denarja, ter vam svetovali o odpravi morebitnih težav, da bo vaš prihranek kar največji. Svetovali pa vam bodo tudi v primeru, ko boste želeli zamenjati vaš energetski sistem.