Kočevski rog se je ohranil tak, kot je bil v pradavnini in je izjemno zanimiva destinacija za obisk. Ko se na izlet odpravite v kočevski rog, bodite prepričani, da vas čakajo številne dogodivščine in tudi kulinarični užitki, ki vam jih pripravijo domačini v okoliških restavracijah in gostilnah. Niso vse enake, ampak jih pač preizkusite in sledite zgornji povezavi, da najdete najboljšo. Na izlet je super, da se odprave organizirano, da se kje ne izgubite, če nimate smisla za orientacijo v naravi. Drugače se držite bolj turističnih destinacij, ki s prelepe.

kočevski rog

Kočevski rog nudi ogromno možnosti za oddih in pustolovščine, če se prepustite vodičem, ki vam bodo pokazali zanimive poti, rekreacijo in rastline ter preživetje v naravi. Naučili se boste katere rastline lahko v naravi jeste in katerih se raje ne dotikajte. Tako znanje vam lahko kdaj pride resnično prav. Zato ne zamudite udeležbe ali teama buildinga na to temo.

Ko obiščete kočevski rog, se lahko naročite na razne delavnice in dogodivščine, ali pa to storite že vnaprej, da se prav za vas, vašo družino ali podjetje naredi posebna tematska delavnica, dogodivščina in presenečenje. Lahko boste zvečer posedali ob ognju, uživali v njem in si pripovedovali zgodbe ali jih poslušali.

Kočevski rog nudi veliko kolesarskih užitkov. Ne potrebujete kolesa, lahko si ga sposodite in prenočite v naravi ali na kmetiji. Kot želite. Ste kdaj malicali v naravi? Ste is kdaj naredili divji sendvič iz divjih rastlin? Morda jer čas, da ga preizkusite. Si upate? Presenečeni boste nad čudovitim okusom. Tudi če ne, boste videli, kako zabavno je in kako vas bo potegnilo v sebe v čisti naravi, ptičjem petju in žuborenju potoka.

Vabljeni v osrčje divje in neokrnjene narave, kjer je veliko divjih živali. Pa ta kraj ni daleč od prestolnice, dejansko se drži Ljubljanskega barja. Tako blizu, a se vam bo zdelo tako daleč, ker boste zašli v čisto drug svet.