Ste že kdaj obiskali prijatelja in se niste mogli načuditi čudovitim vratom njegove hiše? Vhodna vrata niso le nujni element vsake hiše in ne služijo le vstopu oziroma izstopu iz nje, temveč poskrbijo tudi za estetski izgled hiše. Ponavadi so prva stvar, ki jo človek opazi, ko pride na obisk in čaka, da mu odprete, vi pa jih videvate praktično vsak dan.

Pomembno je, da izberete vhodna vrata, ki se ujemajo s stilom vaše hiše in odražajo vaš okus, predvsem pa morajo biti varna in funkcionalna. Na tržišču je res ogromna ponudba vhodnih vrat, zato odločitev o tem, katera vhodna vrata bodo krasila vašo hišo zagotovo ni lahka. Če želite zamenjati stara vrata, se vprašajte, zakaj vam ta niso več všeč. So podlegla vremenskim pojavom, ste zamenjali fasado in se vrata ne ujemajo z njo ali ste se pač odločili, da je čas za nov videz vaših vrat? Ko si boste odgovorili na to vprašanje, boste tudi lažje vedeli, kakšna nova vhodna vrata si želite.

vhodna vrata

Četudi se zdi nakup vhodnih vrat enostaven, včasih ni tako. Zagotovo ste se že kdaj ob pregledovanju različnih vhodnih vrat v trgovini zaljubili v barvo ali slog enega od modelov, potem pa ste ugotovili, da se nikakor ne ujemajo s slogom vaše hiše. Če gre za starejšo hišo najverjetneje ne boste izbrali najmodernejših vhodnih vrat, saj bodo preveč bodla v oči, ravno tako lahko preveč okrašena vrata v že tako polnem domu dajejo občutek utesnjenosti. Zato vhodnih vrat nikoli ne kupujte na vrat na nos, ampak prej dobro premislite, kaj bi se najbolje skladalo z vašim domom.

Med pomembnejše lastnosti vrat spada material iz katerega so vhodna vrata narejena. Vsak material ima svoj prednosti in slabosti – les zagotovo ustvari pridih narave, vendar je manj odporen na vremenske pojave in zahteva več vzdrževanja v obliki barvanja in lakiranja. Aluminij je enostaven za čiščenje in vzdrževanje ter bolje kljubuje vremenskim nevšečnostim. Tudi PVC material je zelo obstojen.

Kot že rečeno – vhodna vrata odražajo vaš okus in poskrbijo za estetski izgled hiše, vi pa poskrbite, da boste z njimi zadovoljni.