Vnetje sinusov je huda in nevarna nadloga o kateri si preberite tukaj https://www.farmedica.si/clanek/125/Kako-si-pomagati-pri-vnetju-sinusov? In ugotovite, kako si lahko sami pomagate. Vzrok za vnetje sinusov je neodpornost, ki prihaja iz slabe prehrane zato morate veliko pozornost nameniti prav temu in ugotoviti, kaj vam škoduje. V vseh primerih, kjer so ljudje s to nadlogo so opustili prehrano živalskega izvora, še posebej mlečne izdelke, je ta nadloga izginila, Zato je vredno poskusiti.

vnetje sinusov

Ko se vnetje sinusov pojavi, začutite takoj, da je nekaj narobe, še preden se vam obraz in notranjost glave ter pljuča in grlo vnamejo. Ljudje s to nadlogo vedno govorijo, kot bi govorili skozi nos in jih hitro prepoznate, če imajo s tem velike težave. Vnetje sinusov pa je lahko nevarno, če se zamašijo nos, grlo, ušesa in pljuča, ker lahko človek temu podleže, če ga v bolnici ne obravnavajo takoj in mu ne spunktirajo gnoj iz glave, kar izjemno boli, vendar je edina rešitev. Ne dovolite, da se to zgodi in ukrepajte že prej.

Pomagate si najprej lahko s prehrano. Čebula je tista, ki topi sluzi, ki nastanejo zaradi nepravilne hrane in zato boste močno izkašljevali, če jo jeste ter polagate na obolele dele telesa, saj mora iti gnoj ven. Vnetje sinusov boste ublažili in hitro odpravil tudi z inhaliranjem zelišč ter če uporabljate morsko vodo za izpiranje nosu, ki jo dobite v obliki spreja v lekarnah. Tam boste dobili tudi vse za inhaliranje ter spreje za vneto grlo in kapljice za zamašen nos.

Pri tej bolezni ne smete dovoliti, da se vam nos, ušesa in grlo zamašijo. Poskrbeti morate, da gre sluz ven in jo izločate, za kar lahko poskrbite le sami. Predvsem pa nehajte vsaj takrat in nekaj mesecev za tem jesti sladke jedi in mlečne jedi ter uživajte vlaknine in zelenjavo temno zelene barve, pa vam bo dosti bolje in boste hitro ozdraveli.