Domofon je izjemno priročna naprava, ki je primerna za vsak bivalni prostor, nepogrešljiv pa je v stanovanjskih objektih ter poslovnih objektih. Tudi vi razmišljate, da bi vam domofon lahko olajšal življenje? Potem ste na pravem mestu, vaša edina odločitev mora biti samo še domofon ali videofon.

domofon

Domofon je izredno preprosta naprava, s katero lahko upravlja vsak. Predstavlja enostaven način komunikacije, predvsem pa nam daje občutek varnosti. Namreč, domofoni so nameneni temu, da če kdo pride na obisk enostavno pozvoni, mi pa ne potrebujemo hoditi do vhodnih vrat, vendar ga z enostavnim pritiskom na gumb spustimo v naše stanovanje oziroma hišo. Zlahka, pa lahko tudi preverimo, v kolikor ima naš domofon funkcijo videoklica, kdo pravzaprav stoji pred našimi vrati, kar nam daje tudi občutek varnosti, saj tako vemo, ali sploh lahko osebo spustimo naprej. Domofon omogoča komunikacija, ki ne zahteva nobenega osebnega stika, kar nam da še dodatno varnost, kajti velikokrat se zgodi, da nikogar ne pričakujemo, potem pa se prikaže nekdo pred našimi vrati, marsikdo je v strahu odpirati vrata, saj nikoli ne veš kdo stoji na drugi strani.

S pomočjo domofona, lahko to preverimo in hitro odpravimo strah. Domofon je tudi izredno primeren za kakšnega starejšega, ki že zelo težko hodi in mu hoja do vrat in odpiranje predstavlja težavo, lahko pa se zgodi tudi, da oseba hitro odide in jo tako zgrešimo. Domofon lahko to težavo odpravi, saj nam ne bo potrebno hoditi vse do vrat, ampak bomo zgolj pritisnili na gumb in že smo povezani z osebo, ki nas čaka. Odlična ponudba domofonov ša vas čaka pri podjetju Vat, ki ima široko ponudbo domofonov, med njihovimi izdelki pa najdete tudi pogone za dvoriščna vrata. Če ne veste, za kakšen domofon se odločiti, vam bodo strokovnjaki iz podjetja Vat z veseljem priskočili na pomoč, vam svetovali in pomagali pri izbiri.