Pri bolečinah v križu, napetem vratu, glavobolih in bolečinah po poškodbah je izvajanje fizioterapije zelo pomembno.

Bolečine v križu so eden od najpogostejših vzrokov za obisk fizioterapevta. Pogoste so tudi poškodbe na telesu, kjer je potrebna rehabilitacija po športnih in drugih poškodbah ter obrabah. Fizioterapija je potrebna tudi pri boleznih, ki so posledice ponavljajočih se nepravilnih gibov ali drže (npr. v službi).

fizioterapija

Fizioterapija je medicinska veda, ki na novo vzpostavi ali ohranja in krepi zdravje posameznika in njegove gibalne sposobnosti. Z njenim izvajanjem ohranjamo in obnavljamo gibljivost sklepov, zmanjšamo posledice poškodb, krepimo mišice in lajšamo bolečine. Njen cilj čim hitrejše okrevanje oz. rehabilitacija. Dokazano je, da je rehabilitacija s pomočjo fizioterapije veliko bolj učinkovita v primerjavi s počitkom. Je tudi pomemben del preventive in vaj za starostnike.

Zaradi preobremenjenosti javnih fizioterapevtov, se ljudje velikokrat odločajo za obisk zasebnika. Sicer si zagotovo vsi želimo brezplačne zdravstvene oskrbe, saj nam ta tudi pripada. Pogosto slišimo, da pacienti velikokrat le k zasebniku.

Zasebnik ima boljši nadzor pri razporejanjem časa, ki ga namenja pacientom, tako pa se lahko posameznemu pacientu veliko bolj posveti. Pri zasebniku vas čaka individualna fizioterapija, večinoma se mnogo bolj potrudijo tudi za splošno počutje svojih pacientov ne samo v prostorih ampak tudi pri samem odnosu z njimi.

Fizioterapija je zelo pomembna tudi pri rehabilitaciji in okrevanju vrhunskih športnikov. Ti si pomagajo z močjo Semosovih aparatov pri izboljšanju svojih športnih dosežkov. Ti aparati so prisotni pri fizioterapevtih in športnikih na vsakem koraku.

Neprijetno in boleče zbadanje v križu zaradi slabe ali prisiljene drže se lahko razvije tudi v zelo močne bolečine, zato je pri tem pomembno, da se parkrat na teden gibamo in izvajamo vaje za boleči del telesa.

Če pride do obrabe, poškodbe ali hujših bolečin se zdravimo pod zdravniškim nadzorom, vendar je izvajanje vaj doma prav tako pomembno kot pri fizioterapevtu.