Mislim, da ste že vsi slišali za nevrologa. Nevrologija je veja medicine, ki se ukvarja z boleznimi živčnega sistema. Če mislite, da imate kakšno bolezen, ki je nevrološkega izvora pa bo nevrolog in nevrološka ambulanta pravilna izbira, da jo obiščete. Nevrologija se ukvarja z lažjimi in tudi težjimi nevrološkimi težavami oziroma boleznimi. Kot vemo imamo veliko različnih vej medicin. Ampak tista veja, ki se pa ukvarja z vsem kar se tiče živcev, možganov in hrbtenjače pa se imenuje nevrologija. Nevrolog lahko ima tudi svojo ambulanto ali pa dela v kakšnih bolnišnicah.

Nevrološka ambulanta je delovno mesto nevrologa. Seveda pa je za postavitev diagnoze najprej potrebna anamneza in pa potem tudi nevrološki pregled. Lahko pa še vas nevrolog potem pošlje na kakšne nadaljnje preiskave kot je na primer CT. Seveda je še teh preiskav veliko več. Nevrolog se za te preiskave odloči, da bi lažje povedal diagnozo in ker na podlagi pregleda in anamneze včasih ne more povedati kaj točno bi naj bil vzrok vaših težav oziroma kaj vam je. Je pa to res velika veja medicine in nevrologi morajo imeti res veliko znanja. Nevrološka ambulanta Sanus Statera je ena izmed boljših ambulant v Sloveniji. Tukaj delajo res odlični nevrologi, ki vam bodo zagotovo pomagali.

Nevrološka ambulanta je pravi naslov za vse tiste, ki imate kakršne koli nevrološke težave. nevrologi se bodo zelo potrudili da vam pomagajo in da diagnosticirajo, če imate kakšno bolezen. Najprej vas bo vprašal po nekaj podatkih in vam postavil nekaj vprašanj. Odgovarjajte čim bolj natančno in seveda navajajte resnične podatke. Potem bo naredil en pregled. Če pa še vseeno ne bo mogel ugotoviti ničesar, bo pa vas poslal na nadaljnje preiskave. Drugače pa se vsega tega ne rabite bati, saj pregled nič ne boli. Nevrolog vam bo le poskušal pomagati. Vseeno pa upam, da ste zdravi.